gallery/dragon3

A III. Balatonföldvári Sárkányhajó Gyorsulási Bajnokság szervezői (Balatonföldvár Önkormányzata, Sárkányjárat- Kanizsa Sárkányhajó Sportegyesület, valamint a főszervező Tarvízió Kft)  Balatonföldvár, de az egész Balaton történetében egy olyan újdonságnak számító eseményre készültünk 2014-ben, amilyen a déli parti településeken eddig sosem fordult elő. Több mint egy évelőkészítés után sikerült minden hozzájárulást beszerezni ahhoz, hogy megrendezhessük az I. Balatonföldvári Sárkányhajó Gyorsulási Bajnokságot.

 

Amellett, hogy a déli parton eddig nem rendeztek sárkányhajó versenyeket ez az esemény több újdonságot is hoz a Balatonra. Ilyen lebonyolítású rendszerben versenyt eddig nem rendeztek a tavon. A máshol megszokott, hosszútávú, „hivatalos” versenyekkel szemben, egy tempóját tekintve pörgősebb, látvány szempontjából pedig szórakoztatóbb gyorsulási versenyt rendezünk. Ilyen távon és ilyen rendszerben eddig az országban csak Gyékényesen rendeztek versenyt. (A verseny szervezői megegyeznek a Gyékényesi Sárkányhajó Gyorsulási Bajnokságok szervezőivel, ahol idén már harmadszor rendezik meg a versenyt.)

 

Ezentúl a verseny helyszíne is újdonságot hozott, ugyanis a Balatonföldvári Sárkányhajó Bajnokságot a Balatoni Hajózási Zrt Balatonföldvári Kikötőjében rendezzük meg. A helyszín különleges, hiszen ez a tó legnagyobb, s egyik legszebb kikötője. A helyszínválasztásnak nem csak az újdonság szempontjából van jelentősége. Kikötőben versenyezni előnyös a versenyzők szempontjából, mivel ezek a hajók (is) jobban siklanak a mély vízen. Emellett előnyös a nézők szempontjából is, akik a futamokat a kijelölt pálya körül nagyon sok helyről és nem utolsó sorban nagyon közelről követhetik figyelemmel.

 

A Versenyre baráti társaságok, munkahelyi közösségek valamint települések csapatainak nevezését várjuk.

 

Néhány szó a versenyről.

 

A versenyt amatőr csapatok részére rendezzük! 

Csapatonként maximum 4 fő igazolt sárkányhajó versenyző szerepelhet!

 

A versenyző csapatok 100 méteres pályán, két hajóval versenyeznek egymás ellen. Az egyes futamok nyertesei egyenes ágon jutnak tovább, míg a vesztesek vigaszágon, akár a döntőig is küzdhetik magukat. Húsz fős sárkányhajókkal versenyzünk, de 16 fős (minimum 12) csapatok jelentkezhetnek. Fontos szempont, hogy minden csapatban minimum négy (4) női versenyzőnek kell szerepelnie! A versenyen - biztonsági szempontból - valamennyi versenyző számára a mentőmellény bekapcsolt állapotú viselése kötelező.

 

A verseny első futama 2017. június 24-én 9 órakor indul. A döntő futamokat kb fél hattól rendezzük! A hajózási menetrend szerint 18 órára a pálya kijelölő bójákat is el kell tüntetnünk.

 

A Verseny nevezési díja: nettó 22.000 Ft / csapat 

Részletek az ONLINE NEVEZÉSRE KATTINTVA =>

 

A III. Balatonföldvári Sárkányhajó gyorsulási Bajnokság szervezői:

Balatonföldvár Önkormányzata

Sárkányjárat-Kanizsa Sárkányhajó Sportegyesület

Vizisport és Vitorlás Egyesület Balatonföldvár

Főszervező:

Tarvízió Kft

HASZNOS TUDNIVALÓK

gallery/földvár2017