gallery/dragon3
V. BALATONFÖLDVÁRI SÁRKÁNYHAJÓ GYORSULÁSI BAJNOKSÁG
HIVATALOS VERSENYKIÍRÁS
BALATONFÖLDVÁR, 2018. JÚNIUS 23.

 

 

A Verseny hivatalos neve:

IV. BALATONFÖLDVÁRI Sárkányhajó Gyorsulási Bajnokság                                                                 

 

Verseny Helyszíne: Balatonföldvár, BAHART Kikötő

A Verseny időpontja:   2018. június 23.

A verseny főszervezője:

Tarvízió Kft (felelős: Tar Mihály, ügyvezető)

szervezők:

Balatonföldvár Önkormányzata (felelős: Holovits Huba, polgármester)

Vizisport és Vitorlás Egyesület Balatonföldvár (felelős: Nanszák György, elnök)

 

A verseny hivatalos honlapja: www.tarvizio.com

 

Versenyrendszer

IV. Balatonföldvári Sárkányhajó Gyorsulási Bajnokság versenyét 16 fős amatőr csapatok számára hirdetjük meg.

A csapatokban maximum 4 fő igazolt

sárkányhajó versenyző szerepelhet!

 

- A csapatoknak minimum 12 - maximum 16 fővel kell hajóba szállniuk.

 

- A csapatokban minimum 4 (négy) női versenyzőnek kell szerepelnie.

 

- A csapatok mellé kormányost, dobost, s minden egyéb felszerelést - beleértve az evezőket is - a szervezők biztosítanak.

 

A versenyben a mentőmellény használata kötelező, melyet a szervezők biztosítanak! A mentőmellény szabálytalan használata (elég egyetlen mellény kicsatolása) esetén a csapatot a futamból kizárjuk!

 

- Futamok menete:

A versenyt százméteres pályán rendezzük. A bajnokság lebonyolítása során futamonként két hajó versenyez egymással. A gyorsabbik hajó tovább jut a következő fordulóba, míg a vesztes hajó a vigaszágon szerezheti meg a lehetőséget a versenyben maradásra.

A futamgyőztes csapat számát, vagy nevét három fős célbírói testület egyszerű többséggel határozza meg! A célbírói testület döntése ellen óvásnak helye nincs! A célbírók szükség esetén célfotó alapján, a csapatkapitányok jelenlétében hozzák meg a döntést.

A versenyben indulhatnak települési, baráti, céges csapatok. A mezőnyben a kezdők, haladók és profik együtt versenyeznek. A verseny végén abszolút sorrendet hirdetünk.

 

- Települések csapatai:

A legénység egy települést képvisel. A legénységnek több település lakója is tagja lehet, de ebben az esetben nevezéskor meg kell határozni mely helység képviseletében, indulnak. A csapatban minimum 4 fő női versenyzőnek indulnia kell.

- Baráti társaságok

A legénység egy baráti társaságot képvisel. A csapatban minimum 4 női versenyzőnek indulnia kell.

- Cégek

A legénység egy céget, vállalatot képvisel. A legénységnek tagja lehet más cég dolgozója is. A csapatban minimum 4 fő női versenyzőnek indulni kell.

 

A Települések, Baráti Társaságok, Cégek csapatai egy mezőnyben versenyeznek!

 

4. Díjazás:

Valamennyi kategóriában az első helyezett serleget kap, valamint az első három helyezett csapat tagjai (csapatonként 20-20 fő) arany, ezüst, bronz érmet kapnak. Az egyéb díjak a felajánlások függvényében, a helyszínen kerülnek kihirdetésre.

 

5. NEVEZÉS, NEVEZÉSI DÍJ:

A versenyre nevezni a főszervező hivatalos honlapján (tarvizio.com) kialakított elektronikus űrlapon lehet a "NEVEZÉS" menüpont alatt. A csapatok tagjain módosítani a verseny kezdetéig lehet, a csapattagok végleges névsorát a versenyre megérkezéskor történő jelentkezéssel egy időben kell rögzíteni. Az elektronikus nevezés elküldését követően a csapat e-mailben kap tájékoztatást a további teendőkről.

- NEVEZÉSI DÍJ: CSAPATONKÉNT NETTÓ 22.000 (AZAZ HUSZONKETTŐEZER) FORINT

 

- NEVEZÉSI HATÁRIDŐ: 2018. június 20. 12.00 ÓRA

 

- A NEVEZÉSI DÍJ BEFIZETÉSÉNEK HATÁRIDEJE: 2018. JÚNIUS 21. 12.00 ÓRA

 

 

 

- FONTOS!:

A versenyzők csak versenyzésre alkalmas állapotban szállhatnak hajóba! A versenybírók a nem megfelelő állapotban versenyre jelentkező csapattagokat a versenyből kizárják. A csapatoknak a futamuk indítása előtt 15 perccel kell jelentkezniük az állító helyen.

 

- FELELŐSSÉG:

A versenyzők saját felelősségükre indulnak a versenyben. 18 éven aluli versenyzők csak írásos szülői hozzájárulással vehetnek részt a versenyben! A hozzájárulások meglétét a csapatkapitány köteles ellenőrizni!

A verseny helyszínének őrzéséről, közbiztonságának biztosításáról a szervezők gondoskodnak, de az elveszett, eltűnt  tárgyakért, s egyéb anyagi károkért felelősséget nem vállalnak!

 

Balatonföldvár, 2018. március 29.

 

                                Tar Mihály, főszervező

gallery/sarkanyföldvarfejlec